Cable of Constantine, Algeria


cable of constantine

Cablul din Constantine a fost inaugurat în anul 2008 şi face legătura între estul şi vestul oraşului Constantine din Algeria. Programul de funcţionare este zilnic între orele 6.00 si 23.00. Instalaţia are două terminale şi o staţie intermediară. Primul sector are 425 m lungime, iar al doilea are 1091 m lungime, rezultând o lungime totală de 1516 m1.

Sistemul deserveşte 100000 de rezidenţi din ai oraşului. Tabelul 2 prezintă caracteristicile principale ale "Cablului din Constantine". Instalaţia este foarte folosită de locuitori, aceasta transportând peste 10000 de persoane pe zi.


Astfel, succesul primei linii de transport aerian pe cablu din oraş a încurajat autorităţile să repete experienţa, solicitând guvernului să construiască nu mai puţin de încă 4 noi linii TAC, pentru a minimiza problemele de transport din oraş, care este cunoscut pentru particularitatea de a fi situat într-un relief foarte accidentat.

Unul dintre traseele propuse va lega suburbia Bekira de centru şi va avea o lungime de 5 km, deservind cca. 120000 locuitori, iar alt traseu va conecta cartierul Daks de centru, pe o distanţă de 3 km, rezolvându-se astfel o parte din problemele de trafic. Aceste zone sunt unele în care densitatea de oameni este foare mare, şi au un trafic foarte congestionat.



Transportul aerian pe cablu - în mediul urban | Teodor Ioan Mârza