Evaluarea Tehnologiei TAC


Deşi nu este un panaceu pentru toate problemele şi încercările cu care se confruntă transportul public urban, tehnologia TAC deţine avantajul unic de a aduce un beneficiu esenţial marilor oraşe în care mijloacele de transport public convenţional se lovesc de constrângeri de ordin topografic şi de relief accidentat, pe lângă eterna problema a traficului congestionat, dovedindu-şi astfel ineficacitatea. Unele din aceste probleme pot fi rezolvate numai şi numai cu ajutorul sistemelor TAC.

În plus, din punct de vedere al mediului înconjurător, în multe din aceste aglomerări urbane există problema poluării aerului din cauza noxelor eliminate în atmosferă de către motoarele cu ardere internă ale maşinilor. Sistemele TAC fiind acţionate electric, s-ar reduce în mod substanţial emisia de noxe în atmosferă.

Pe de altă parte, sistemul TAC are totuşi câteva lipsuri care ii condiţionează eficacitatea şi îi limitează şansa de a fi considerat ca făcând cu adevarat parte din categoria mijloacelor urbane de transport în comun.Transportul aerian pe cablu - în mediul urban | Teodor Ioan Mârza